Detta är ett enkelt och gott bröd som passar till det mesta.
Uppskattades av alla vid bordet i helgen och även glutenallergiker kan äta det.
Bröd:
4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
Valfri fyllning,
100 g fetaost
Svarta oliver
Rödlök
Flingsalt
Olivolja
Oregano
Timjan
Rosmarin
Jag valde fetaost, olivolja, salt, rosmarin, oregano
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord form ca 12x25 cm. Tryck ner valfri fyllning i smeten, ringla över olivolja och strö ut lite flingsalt. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Äts gärna lite ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar