söndag 21 september 2014

Lakrits o ingerfära Granola

Detta recept tillhör Fanny på lesscarbs.se och bara så ljuvligt gott.
Jag har bara tillsatt lite extra lakritspulver här nedan
 
1 äggvita
120 gr sötmandel
20 gr skalade sesamfrö
50 gr normal saltat smör
70 gr mandelmjöl
70 gr kokosflingor
3 tsk lakritspulver
2 tsk mald ingefära
1 nypa salt
 
Sättugnen på 150 grader
Hacka sötmandlarna grovt.
Vispa vitan bubblig.
Blanda de torra ingredienserna.
 


 Fördela ner smöret med fingrarna tills konsistensen blir
smuligt sammanhängande.

Smula granolan på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 min .
 Rör/vänd på granolan ca var tredje minut så inte den bränns.

Låt svalna och häll upp i lufttätt burk.
Förvara i kylen. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar