Ett av mina favoritbröd för att det är lätt och snabbt att göra och gott .
Helt glutenfritt i tillägg
Detta blir ca 15 bitar.
500 gr keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
3/4 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper ca 1 cm tunn.
Jag brukar vika upp kanterna lite på bakplåtspappret runt om hela för att jag tycker det är enklare att få jämntjockt bröd på det sättet.
Jag brukar vika upp kanterna lite på bakplåtspappret runt om hela för att jag tycker det är enklare att få jämntjockt bröd på det sättet.
Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax. Brödet går bra att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar