Ingredienser:
100g smör
1,5 dl vispgrädde
300g 70 % mörk choklad
3 msk sukrin
1 tsk vaniljpulver
1-2 krm kardemumma
ca 1 dl kakaopulver
100g smör
1,5 dl vispgrädde
300g 70 % mörk choklad
3 msk sukrin
1 tsk vaniljpulver
1-2 krm kardemumma
ca 1 dl kakaopulver
Gör så här
Koka upp grädden tillsammans med kardemumman och smöret.Hacka chokladen och lägg chokladen.
med sukrin- och vaniljsocker,häll över gräddblandningen och rör tills chokladen smält.
Koka upp grädden tillsammans med kardemumman och smöret.Hacka chokladen och lägg chokladen.
med sukrin- och vaniljsocker,häll över gräddblandningen och rör tills chokladen smält.
Låt kallna i kylskåp över natten. Forma tryffeln till valnötsstora bollar, ev med hjälp av två kalla skedar. Rulla tryffeln i kakao och lägg dem i små pappersformar.
Eller göra som jag gjorde denna gång lägga massan i en spritspåse och lägga den kallt en stund men inte för länge för då går den inte att spritsa ut.
Sptitsa ut tryfflarna på baplåtspapper låt stå kallt en stund och rulla de i kakaon oc sätt de i pappersformar.
Förvara kallt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar