Dessa måste ni bara testa de blev jättegoda och värt allt jobb ,för det är några moment att göra.
Ca 30 st
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 30 hasselnötter
ca 30 hasselnötter
Garnering
100 g nougat
50 g mörk choklad, smält
100 g nougat
50 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt röran sjuda till ca 120 grader. Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov. Rör helst inte om under kokningen.
Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Låt röran sjuda till ca 120 grader. Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov. Rör helst inte om under kokningen.
Under kokningen: Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dem. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen.
Lägg en nöt i varje form
Häll kolasmeten i små papper eller alminiumformar.
Ställ formarna kallt en stund.
Smält nougaten över vattenbad och lägg en klick som smälter ut ovanpå varje kola.
Låt pralinerna stelna i kylskåp innan du avslutar med en klick smält, choklad på toppen.
Jag förvarade mina i rumstemperatur de höll i allafall i 2 veckor men sedan var de slut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar