söndag 13 november 2016

Choklad fondant LCHF

Detta firade vi far med på denna fars dag och gissa om det var gott :)
 
Detta blir lagom till 3 så formar
1  ägg
50 gr mörk choklad minst 70%, jag hade med mintsmak
50 gr smör
2 tsk sukrin gold
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 ° (vänta med detta moment om dom ska serveras senare)
Hacka chokladen
Smält smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills det smält
Vispa ägg och sukrin gold, gärna några minuter.
Vänd ner chokladsmöret försiktigt, gärna med slickepott.
Klicka smeten i muffinsformar eller silikonformarna 
Man kan också hälla smeten i små ugnsfasta formar som man kan servera i formen.
Baka långt ner i ugnen 4-5 min. Det är viktigt att de inte gräddas för länge, för då blir de inte kladdiga i mitten.
Låt stå i ca 30 sek innan de stjälps upp på små tallrikar.
Servera med grädde eller lchf glass.
 

 







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar