Idag har jag gjord hemmagjord sandwichglass vilket fick sonen att gå i taket så gott det var
enligt honom
115 g smör, smält och avsvalnat
100 g strösocker (ca 1 dl)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
62 g vetemjöl (ca 1,2 dl)
20 g kakao (ca 0,5 dl)
100 g strösocker (ca 1 dl)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
62 g vetemjöl (ca 1,2 dl)
20 g kakao (ca 0,5 dl)
Fyllning
1,5 pkt vaniljglass (den vanliga, rektangulära i pappkartong)
1,5 pkt vaniljglass (den vanliga, rektangulära i pappkartong)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och markera ut en rektangeln, ca 23 x 30 cm stor.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och markera ut en rektangeln, ca 23 x 30 cm stor.
2. Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt ägg, vaniljsocker och salt och vispa lite till.
3. Blanda vetemjöl och kakao och blanda i smeten.
4. Bred ut smeten på bakplåtspapper och sprid ut den så så jämnt som möjligt och så den täcker rektangeln du markerat.
5. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna i någon minut bara. Skär ut små rektanglar medan kakan fortfarande är varm, 3,5 x 9 cm.
6. Skär glassen i cm-tjocka skivor och lägg en kaka ovanpå och en under. Vira in individuellt i plastfilm och spara i frysen till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar