Jag hittade ett recept på rabarberglass och mixtrade om det till lchf jordgubbsglass
lite åt sorbet hållet i smak tycker jag.
6 -8 stycken beroende på form storlek
1,5-2 dl jordgubbar lite mixat med bitar i
2,5 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
0,5 dl valnötter går att hoppa över vid allergi
1 msk vaniljsocker/vaniljpulver
1,5-2 dl jordgubbar lite mixat med bitar i
2,5 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
0,5 dl valnötter går att hoppa över vid allergi
1 msk vaniljsocker/vaniljpulver
ev. 1 msk sötstö av önskad sort
Mixa jordgubbar grovt så du har lite bitar kvar i. Blanda ihop resten av ingredienserna och fördela i formarna och ställ in i frysen. Använder du dig av vanliga träglasspinnar kan du frysa en stund innan du sätter i pinnarna så att de stannar i mitten. Vänta några timmar
Ta sedan ut om du vill och stör kokoks på, jag hoppade det, hade inget hemma.
Så fräscht!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar