Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla.
6 st
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl creme fraiche
3 msk vatten
3 msk smält smör
vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl creme fraiche
3 msk vatten
3 msk smält smör
vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner crème fraiche och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och platta till önskad storlek pensla sedan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön
.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Dessa går fint att frysa.
Du kan göra dem lite tjockare och strö över sesamfrö så har du hamburgerbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar