Jag gjorde om ett recept från en annan mjuk kaka och fick till denna chokladkaka som är riktigt god för att citera mannen "luktar och smakar som en chokladkaka men vad den ser ut som vet jag inte helt."
12-14 bitar
3 ägg
1,5 dl sukrin melis
0,75 dl bakepro
1,75 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
100gr smält smör
1 tsk pulverkaffe
1 dl hett vatten ( eller uteslut kaffepulvret och ta 1 dl nybryggt kaffe)
Sätt ugnen på 175grader
Klä en 1,5 liters bakform med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser utom sukrin melis väl .
Vispa sukrin melis med äggen pösigt.
Blanda ned de torra ingredienserna blanda väl.
Vänd ner smör, vatten och kaffepulvret som du blandat innan i smeten.
Rör om väl och häll i formen .
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Låt svalna lite innan du stjälper upp kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar