Jag har nu gjort korvbröd av grundreceptet på "The bröd" och de blev toppen.
Vi testade dessa idag när vi var ute och grillade.
De går fint att ha i frysen på lut nu när grillsäsongen satt fart.
Jag fick 8 korvbröd
2,25 dl pofiber
2,55 dl mandelmjöl
1 tsk salt
7 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 dl äggvitor (jag köper äggvita på dunk)
3,25 dl kokande vatten
ugn 175 grader tid 40-45 min
Vispa äggvitorna lite blanda de torra ingredienserna och blanda ned dem i äggvitan
Häll på det kokheta vattnet och rör snabbt ihop till en deg den blir lite trolldegskonsistens,
arbeta snabbt ut till korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen och grädda 40-45 minuter.
OBS öppna inte ugnsluckan första halvtimmen av gräddningen för då faller brödet ihop och blir alldeles platt, pga bakpulvret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar