söndag 15 mars 2015

Goda fluffiga korvbröd LCHF


Jag har nu gjort korvbröd av grundreceptet på "The bröd" och de blev toppen.
 Vi testade dessa idag när vi var ute och grillade. 
De går fint att ha i frysen på lut nu när grillsäsongen satt fart.
Jag fick 8 korvbröd

2,25 dl pofiber
2,55 dl mandelmjöl
1 tsk salt
7 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 dl äggvitor (jag köper äggvita på dunk)
3,25 dl kokande vatten
ugn 175 grader tid 40-45 min

Vispa äggvitorna lite blanda de torra ingredienserna och blanda ned dem i äggvitan
Häll på det kokheta vattnet och rör snabbt ihop till en deg den blir lite trolldegskonsistens,
 arbeta snabbt ut till korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen och grädda 40-45 minuter.
OBS öppna inte ugnsluckan första halvtimmen av gräddningen för då faller brödet ihop och blir alldeles platt, pga bakpulvret.
 

Eva Lindbergs foto.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar