Jag bakade en liten kaka alltså 1/4 av mängden i receptet
men jag lägger ut hela receptet till en form på 30x40 cm.
Jag använde också lite mörk choklad som extra dekor på kakan.
Det blir 40 st trekants snitt
100 gr sötmandel
400 gr smör
4 dl socker
4 ägg
8 droppar bittermandelolja
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
Glasyr
75 gr smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
ugn 175 grader ca 15-20 min
Mal mandel .Rör socker och smör vitt
vispa i ett ägg i taget och rör sedan ner mandel och mandeloljan.
Blanda resterande torra ingredienser och rör i det växelvis med mjölken.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna 30x40cm bred ut smeten.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 min.
Smält smöret till glasyren rör i florsocker ,vaniljsocker och kaffe .
Rör tills du får en jämn röra och bred det över kakan.
Låt glasyren stelna innan du skär upp kakan först i fyrkanter som du sedan delar på diagonalen.
Går fint att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar