Panna cotta kan man ju variera i all oändlighet denna är smaksatt med kaffe och choklad.
6-8 potioner
2 gelatinblad
5 dl Kelda mellangrädde eller vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr finhackad choklad jag valde marabo daimchoklad
1-2 msk starkt kaffe
ev. lite choklad till dekorering
Gör så här
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde,kaffe och socker i en kastrull.Ta från plattan och lägg i chokladen rör tills den smält. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt grädden svalna. Rör ner vaniljsockret. Fördela grädden i 6-8 portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen minst 3 tim. Servera pannacottan direkt ur formen.Jag dekorerade min med lite choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar