Detta blir 15- 20 dubbla kakor
200gr smör rumstemp.
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
karamellfärg
100 gr mörk choklad
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl, lite i taget, och rör kraftigt emellan.
Fyll degen i en kakspruta eller spritspåse och spritsa ut den i den form du önskar på en bakpappersklädd plåt. Exempelvis kan du göra längder, toppar eller ringar.
Jag gjorde Grädda mitt i ugnen ca 5-10 min lite beroende på hur stora du gör dem mina tog 6 min.Tag ut kakorna och låt de svalna.e rosor eller det skulle föreställa det iallafall :)
Grädda mitt i ugnen ca 5-10 min lite beroende på hur stora du gör dem mina tog 8 min.Tag ut kakorna och låt de svalna.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen och lägg ihop kakorna med en klick av den smälta chokladen.Jag doppade även lite av kanten i mörk choklad.
Grädda mitt i ugnen ca 5-10 min lite beroende på hur stora du gör dem mina tog 8 min.Tag ut kakorna och låt de svalna.
Går fint att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar