söndag 14 oktober 2012

Marshmallowsbrownies med chokladkrisp




En ljuvlig blandning av choklad, marshmallows och krispiga flingor.
20–25 bitar
200 g mörk choklad
100 g smör
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 påse minimarshmallows, ca 280 g

Chokladkrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies
GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.

3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slicke-pott. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.

6. Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.


7. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.


Detta recept har jag lånat från Tidningen Hembakat.
Jag halverade mitt recept och la kakan i en rund springform och kortade ner baktiden till ca 10 min.
Jaqg hade inga ricekrisp hemma så det fick bli k-specialflingor istället och efter min sons önskemål hade vi daimchoklad till toppingen istället för mörk choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar