Äppelkaka om sensommaren när man får tag i svenka äpplen från trädgården eller butiken är väl bara helt supert!
Denna variant bakade jag på laktosfritt smör och mjölk
Ingredienser:
125 g smält laktosfrittsmör
1.5 dl socker2 ägg
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 msk laktosfri mjölk,grädde eller gräddfil
2-3 skalade äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
Rör fett och socker pösigt, gärna med elvisp
Rör ner äggen ett i taget
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten Tillsätt mjölken
Häll smeten i en smort och bröad form eller med bakplåtspapper i formen.
Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten .Strö över socker blandat med kanel
Grädda i ca 30 – 40 minuter
Sätt ugnen på 175 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar