En klassisk kaka med lite ny form och smak.
Det blir ca 50 st
200 g Smör, kallt
1 krm vaniljpulver
1 dl strösocker
4 1⁄2 dl vetemjöl
1 1⁄2 msk kakao
Gul färg och bananessens
Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker och mjöl i en matberedare eller på en bänk.
Smaksätt hälften av degen med kakao och
smaka av den andra med bananessens
och färgade denna deg gul i tillägg
Platta ut degen, lägg den i plastpåsar och låt vila i kyl minst 30 min.
Sätt ugnen på 175°
Lägg ihop de olika färgerna i önskat mönster som snurror eller kanske schackrutor.
Skär i skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Kakorna går fint att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar