Jag gör stor laddning av dessa när jag väl bakar och sedan finns det klart i frysen när jag får lust att grilla en hamburgare så här i sommartiderna
12 st
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
4 ägg
1 dl creme fraiche
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
4 ägg
1 dl creme fraiche
3 dl keso
6 msk vatten
6 msk smält smör
sesamfrö + uppvispat ägg eller äggvita
6 msk vatten
6 msk smält smör
sesamfrö + uppvispat ägg eller äggvita
Jag börjar med att mixa keson slät då jag inte vill ha klumpar i brödet.
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner crème fraiche/keson och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och platta till önskad storlek pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Dessa går fint att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar