Detta är min variant på chokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall.
Till 5 mindre portioner behöver du
1 dl grädde
2 äggulor
50 gr mörk choklad
ev smaksättning jag använde lite pepparmintarom i denna för att få lite After Eights smak.
+ 1,5 dl grädde
Jag värmde upp grädden i en kastrull under tiden hackade jag upp chokladen.
När grädden precis kokat upp tog jag kastrullen från plattan och blandade i chokladen
och rörde tills den smält ner helt ,smaksätt nu om du vill ha lite pepparmyntsmak till exempel.
Nu lät jag blandningen svalna lite innan jag vispade i äggulorna.
Vispa nu upp resterande grädden ( 1,5 dl ) till fast konsistens inte för hård.
När chokladröran svalnat nog för att grädden inte skall smälta fingervarmt brukar fungera.
Så vänd försiktigt ner chokladblandningen i grädden lite i taget tills du fått en jämn chokladsmet.
Fyll upp i portionsglas och ställ i kylen gärna över natten men i alla fall ca 3 timmar.
Jag toppade mina med lite löst vispad grädde några blåbär och lite hackad mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar