Förra helgen gjorde jag 70 Panna cotta till ett bröllop denna helgen bara till familjen men här visar jag olika sätt att dekorera den men man behöver inte ha något på den heller den är god i sin enkelhet med.
Här är ett bas recept på detta.
till ca 4 pers.
3 dl grädde
2 gelantinblad
1/2 dl socker ( strö,flor,rå eller den typ du önskar)
1 dl yoghurt jag tog vanilj man kan även välja kesella här
+ smaksättning tex en vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker, bär, choklad
Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde och socker och ev. vaniljstången som du delat och skrapat ur frönen och lagt i de med, sjuda en stund så vaniljsmaken kommer fram.
Ta av från plattan, krama vattnet ur engelsktalande och vispa i dem ,vispa till sist i yoghurten .
Sila nu bort vaniljstången och häll upp panna cottan i i en stor form eller portionsformar ,åt stå i kylen att stelna i några timmar.
Vill man så kan man lägga på ett tunt lager gelè gör enligt gelè förpackningens anvisning och häll försiktigt över pannacottan.
Dekorera med frukt eller bär jag chokladdoppade några av mina bär .
Nedan kan du se olika förslag på hur det kan se ut.
Vad fint du dekorerade, och så många du gjorde! Väldigt fint att ha hela blåbär i pannacottan!
SvaraRadera