lördag 15 september 2012

Frukostfrallor


Frukostfrallor som du fixar kvällen innan och bara slänger in i ugnen på morgonen.

Detta behöver du till en plåt ca 12 st
25 gr jäst
2 dl kall mjölk
1/2 tsk salt
 1 tsk socker
ca 6-7 dl vetemjöl 
eller hälften rågsikts mjöl går bra om man vill

Blanda ut jästen i den kalla mjölken tillsätt resten men inte allt mjöl med en gång blanda till en deg ta ut på bakbordet när du får en bra konsistens på degen och forma till frallor doppa ytan upp i mjöl innan du lägger de på plåten jag hade lite för lite mjöl på dessa.
Lägg sedan över plastfilm eller en stor plastpåse och in i kylen över natten.

 Så här såg de ut på morgonen när jag plockade ut de ur kylen.
Så ta ut plåten från kylen ta av plasten låt de stå på bänken ca 15 min. och sätt på ugnen på 225grader.
När ugen är varm så in med frallorna och lite beroede på ugn så har ny nygräddade frallor på 5-10 min.



2 kommentarer:

  1. Jag använde dock hälften vetemjöl och hälften fint rågmjöl. Vet inte om det spelar roll

    /stefan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen till bloggen. Fallorna var nog inte så jättestora men jag hade en väldigt effektivt ugn när jag bakade dessa har jag upptäckt nu när jag flyttat och har en ugn som är seg och ojämn tyvärr . Grövre mjöl blir ju lite tyngre men skall ju inte bli så stor skillnad men jästen är ju olika från gång till gång hoppas smaken var ok i allafall :)
      mvh Eva

      Radera