torsdag 13 september 2012

Biscotti med morot och citron







Här kommer ännu en variant av min favoritskorpa .

100gr smör
1 st riven morot (ca 1dl)
2 ägg
1,5 dl strösocker eller rörsocker
4,5-5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
Rivet skal av en citron.

Blanda i allt ingredienser och kör mixern tills degen är smulig då tar man ut den på bakbordet och knådar ihop den.
Dela degen i tre bitar och rulla ut till 3 längder som passar till plåtens längd.
Lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till längderna med händerna lite och in i ugnen på 175 grader i ca 15 min eller tills kakorna är torra i ytan och fått fin färg.
Dela nu längderna på snedden i ca 1,5 cm breda kakor lägg på plåten med snittytan uppåt och torka i ugnen på 100-125 grader i allt från 15 min till 1 timme ha lite koll bara.
Lycka till!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar