onsdag 2 mars 2016

Sockerfritt godis

 
Detta blir ca 3 plåtar söt/surt godis
 
 
 25 gr gelatinpulver
 1 dl sockerfri saft
1 dl vatten
 (eller 1 dl sockerfri saft till för att få mer smak det rekommenderas)
200 gr fibersirap
cv. citronsyra


Blanda gelatinpulvret med vattnet (eller saften om du valde det).

Häll saften och fibersirapen i en kastrull och värm upp under omrörning
detta får ej koka.

Ta kastrullen från plattan och blanda i gelatinen rör så det löser upp sig helt. 
Häll i en vispskål ,det är bra att använda köksmaskinen.
Vispa först på medel hastighet i ca 5 min .
Öka nu till full fart och kör ytterligen 10 minuter.



 Nu gäller det att jobba rätt snabbt .
Häll upp i spritspåse och spritsa ut massan på plåtar med bakplåtspapper.
Önskar du lite god surhet/syra på godisarna strör du nu över lite citronsyra på dem innan ytan torkar .
 
Form och storlek bestämmer du efter önskemål helt enkelt.

Nu skall dessa få torka till i rumstemperatur en dag till två dagar
 eller på ugn i på 60 grader i 2-3timmar.
Torkar man i ugn blir dessa lite marängaktiga
tar du i rumstemperatur kan du få en mer seg kärna på dem.


De är god i båda fallen.
Förvara dessa i lufttäta burkar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar