Detta blir ca 3 plåtar söt/surt godis
25 gr gelatinpulver
1 dl sockerfri saft
1 dl vatten
(eller 1 dl sockerfri saft till för att få mer smak det rekommenderas)
(eller 1 dl sockerfri saft till för att få mer smak det rekommenderas)
200 gr fibersirap
cv. citronsyra
Blanda gelatinpulvret med vattnet (eller saften om du valde det).
Häll saften och fibersirapen i en kastrull och värm upp under omrörning
detta får ej koka.
Ta kastrullen från plattan och blanda i gelatinen rör så det löser upp sig helt.
Häll i en vispskål ,det är bra att använda köksmaskinen.
Vispa först på medel hastighet i ca 5 min .
Öka nu till full fart och kör ytterligen 10 minuter.
Nu gäller det att jobba rätt snabbt .
Häll upp i spritspåse och spritsa ut massan på plåtar med bakplåtspapper.
Önskar du lite god surhet/syra på godisarna strör du nu över lite citronsyra på dem innan ytan torkar .
Form och storlek bestämmer du efter önskemål helt enkelt.
Nu skall dessa få torka till i rumstemperatur en dag till två dagar
eller på ugn i på 60 grader i 2-3timmar.
Torkar man i ugn blir dessa lite marängaktiga
tar du i rumstemperatur kan du få en mer seg kärna på dem.
De är god i båda fallen.
Förvara dessa i lufttäta burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar