torsdag 3 mars 2016

Semmelwraps lchf

 
 

 
 
Till 4 stora eller 6 medelstora wraps:
 
Wrap-deg
3 stora ägg
3 msk sötning
1,75 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 dl grädde
1 msk smält smör
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver 
2 tsk kardemumma 
 
Mandelmassa
2 dl mandelmjöl
2,5 msk sukrin melis
1,25 dl grädde
1 tsk kardemumma 
 
Vispad grädde
3 dl grädde
3 droppar stevia
1 nypa vaniljpulver 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst.
 Tillsätt övriga ingredienser till wrapen och vispa ihop. Låt stå 5 minuter.
Använd 1/4 eller 1/6 av smeten till en wrap. Placera ut smeten till wrapen på 2-3 bakplåtspapper. Använd baksidan av en sked som du doppar i ett glas vatten emellanåt och pressa ut smeten till en rund wrap så tunt du kan. Jag kavlade ut det sista.
Grädda vardera plåt i ca 8 minuter och låt svalna.
 Rör ihop alla ingredienserna till mandelmassan. Vispa grädden.
 Vänd wrapsen med undersidan upp. Montera semmelwrapen genom att lägga mandelmassa i mitten delen av ena halvan och sedan spritsa grädde över.
Vik in höger delen, sedan underdelen och sist vänsterdelen.
 Om du gör 6 wraps (så att de blir lite mindre och lagom stora) så kan du behöva rulla ihop dem som en pannkaka istället. Pudra ev med lite sukrin melis. Omslut med papper eller en servett. Ät direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar