Rosa rödbetsbiscotti en favorit både hemma och på jobbet till fikapausen.
100gr smör
1 st rå rödbeta
2 ägg
1,5 dl strösocker eller rörsocker
4,5-5 dl vetemjöl
4,5-5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk lavandelblommor
1 dl sesamfrön
Skala rödbetan och kör den till småbitar i mixer blanda med smöret och kör lite till.
Blanda i resterande ingredienser och kör mixern tills degen är smulig då tar man ut den på bakbordet och knådar ihop den.
Dela degen i tre bitar och rulla ut till 3 längder som passar till plåtens längd.
Lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till längderna med händerna lite och in i ugnen på 175 grader i ca 15 min eller tills kakorna är torra i ytan och fått fin färg.
Dela nu längderna på snedden i ca 1,5 cm breda kakor lägg på plåten med snittytan uppåt och torka i ugnen på 100-125 grader i allt från 15 min till 1 timme ha lite koll bara.
Går fint att frysa dessa men de håller även en vecka minst i lufttät burk på köksbänken.
Lycka till!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar