fredag 16 augusti 2013

Nektarin och citrusmarmelad

En enkel och god marmelad som du kokor ihop på ca 30 min från start till mål.
800 gr nektarinkött med skal
2 citroner
1 lime
450gr syltsocker


Lägg ner nektarinköttet i en mixer.
 Riv i skalet av citronerna och pressa i saften av 1 citron och limen man kan ta i limeskalet med då får du en lite bitter ton på marmeladen vilket är gott det med men en smaksak.
Lägg nu ner detta med syltsockret i en kastrull och koka i ca 5 minuter smaka av om du vill ha mer socker eller citronsaft i den.
Har du ingen mixer men en mixerstav så hackar du nektarinerna i mindre bitar och kokar  sedan kan du köra mixerstaven i grytan när de blivit mjuka eller ha kvar bitarna i om det så önskas.

 Häll nu upp marmeladen på ren och torra burkar stäng med marmeladen är varm och har man gamla tomatpuré burkar och dyl. brukar jag lägga lite plastfilm först innan jag tar på locket ibland tycker jag det är svårt att få bort lukten i locken. 
 Nu är det bara att förvara svalt och mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar