men passa tänderna bara ;)
Jag har inte helt koll på hur många det blir för jag gjorde lite av kolasmeten i knäckformar oxå men skall man bara göra klubbor blir det nog lagom att halvera receptet.
Koka upp
2 dl grädde ( 36-40% )
2 dl strösocker
2 dl sirap
50 gr smör
1 krm vaniljarom
100gr choklad gärna marabo mjölkchoklad
Grillpinnar eller klubbpinnar av annat slag.
Koka sirap socker och grädde tills det fått en temp på 120-122 gr (eller gör kulprovet).
Rör då i smör och vaniljarom sedan klickar du ut matskedsstora klickar på ett bakplåtspapper.
Ta grillpinnar dela de i tre med en tång eller kniv.
Nu har kola svalnat lite då tog jag på engångshanskar och rullade de avlångt och satte i en pinne och tyckte till lite så klubban blev plattare och oval som en dumleklubba, låt de nu ligga och stelna på bakplåtspappret.
När klubborna har svalnat finhackar du chokladen och smälter den över vattenbad och sedan doppar du klubborna och lägger de att stelna igen på bakplåtspappret .
Nu är din klubbor klara :)
Håller ca 1-2 veckor i sval förvarig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar