Detta recept såg så lockande ut när jag hittade det på fb för ett bra tag sedan och i dag hade jag tid att testa det. Jag vet inte helt om det smakar twix men gott till kaffet.
Botten
40 gram smör
2 dl sötmandel
2 msk fibersirap gold
40 gram smör
2 dl sötmandel
2 msk fibersirap gold
Kolafyllning:
2 dl vispgrädde
4 msk fibersirap gold20gr smör
Chokladöverdrag:
80 gram mörk choklad 70%
BottenSätt ugnen på 175 grader.
Mixa eller mal mandeln till mandelmjöl.
Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten form, ca 18X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 12 minuter.
KolafyllningGörs medan bottnen gräddas. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 30 minuter tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den färdiggräddade bottnen.
ChokladöverdragSmält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och eventuellt med en klick kokosolja) och fördela ovanpå kolafyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar