Denna kaka blir nästan som en stor tryffel.
Jag valde att göra den i två små formar vill man ha en stor form
får man bara dubbla receptet helt enkelt.
2 ägg
100 g 70-85% choklad
Sötning motsvarande 1-2 msk socker eller uteslut det helt
100 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
100 g 70-85% choklad
Sötning motsvarande 1-2 msk socker eller uteslut det helt
100 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 6-7 minuter.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 6-7 minuter.
Låt stå kallt, gärna över natten. Om den ska serveras inom 1-2 timmar höj minutantalet till 10 minuter.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar