Detta är sött och väldigt gott ,svårt att bara ta en och lätta att baka.
Jag gjorde på den klassiska dumlen men kan tänka mig att den med mörk choklad blir ännu godare.
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Dumle
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
+ Dumle
Gör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingerstjocka längder.
Dela dumlekolorna på mitten
Dela dumlekolorna på mitten
Tryck ner dumlen så här i kakdegen
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar