Lättlagade och goda vegetariska bullar som innehåller både kikärtor och quinoa
1 tetra kikärtor (3,5 dl kokta kikärtor)
2 dl kokt quinoa (jag använde vit) kokta i grönsaksbuljong
2 soltorkade tomater
1 krm salt
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 ägg
2 msk ströbröd
1 dl riven ost
ev någon kvist persilja
rapsolja till stekning
Koka quinoa enligt instruktionerna på förpackningen om du inte har färdigkokt över.
Skala lök,vitlök och morot mixa detta i mixern tillsätt resten och kör till en slät massa.
Rulla massan till runda bollar. Eller spritsa ut den dirrekt i pannan.
Stek i rapsolja i medelvärme tills bullarna fått lite färg, cirka 10 minuter.
Vi serverade våra till pasta &; ketchup här på förskolan.
Men skulle rekomendera lite varm eller kall sås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar