söndag 28 april 2013

Vegetariska "köttbullar"


Lättlagade och goda vegetariska bullar som innehåller både kikärtor och quinoa
 
1 tetra kikärtor (3,5 dl kokta kikärtor)
2 dl kokt quinoa (jag använde vit) kokta i grönsaksbuljong
2 soltorkade tomater
1 krm salt
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 ägg
2 msk ströbröd
1 dl riven ost
ev någon kvist persilja
rapsolja till stekning
 
 
Koka quinoa enligt instruktionerna på förpackningen om du inte har färdigkokt över.
Skala lök,vitlök och morot mixa detta i mixern tillsätt resten och kör till en slät massa.
Rulla massan till runda bollar. Eller spritsa ut den dirrekt i pannan.
Stek i rapsolja i medelvärme tills bullarna fått lite färg, cirka 10 minuter. 
 
 Vi serverade våra till pasta &; ketchup här på förskolan.
 Men skulle rekomendera lite varm eller kall sås till.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar