söndag 8 juli 2012

Lemoncurd






  1. 100 gr smör
    2 ägg
    2 dl strösocker
    1,5st citroner

Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
 Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.


Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är 10-12 dagar.



Tips: Lemoncurd blandad med vispad grädde gen en frisk citronkräm som fyllning till tex tårtbottnar med chokladsmak. lägg ihop tårtan några timmar i förväg så blir den riktigt saftig och god. Citronkrämen är också god att servera till kladdkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar