onsdag 4 juli 2012

Jordgubbskaka


Detta är en kaka man kan variera jag tog jordgubbar idag. 
Detta är till en form på ca 26 cm i diam.
3 ägg
2,25 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
100 gr smält smör och gärna lite brynt för smakens skull

Topping
Ca 250-300 gr färska jordgubbar
några kvistar citrontimjan
pärlsocker

Sätt ugnen på 175 gr .
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner bakpulvret i mjölet och rör i blandningen i äggsmeten
Rör till sist de smälta smöret.
Häll i smord och bröad form.
Lägg över  tärnade jordgubbar och strö över pärlsocker och ev. lite färsk citrontimjan som jag gjorde.

In i ugnen ca 30-40 min.

Kan ätas ljummen med vaniljglass med den är god bara som den är 
att ha med i kaffekorgen som blir dagens alternativ.
Jag pudrade den med lite florsocker satte på några jorgubbar och lite timjan så var den klar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar