Denna var ju en höjdare som min mamma skulle ha uttryckt det, detta blev iallafall årets påsktårta.
Den är mäktig och räcker till fler än man tror när man ser den.
Botten till LCHF Mandeltårta
3 dl mandelmjöl
5 äggvitor
0,5 dl sockerersättning
LCHF Smörkräm
5 st äggulor
175 gram smör
1 dl grädde
1-1,5 dl sockerersättning
Garnering
1/2 dl rostade mandelspån
Gör så här
Botten: Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt sockerersättning och vänd ner mandelmjölet försiktigt.
Bred ut smeten i två lika stora cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter. Lossna bottnarna försiktigt från bakplåtspappret och låt svalna.
Smörkräm: Rör samman grädde, äggulor och sockerersättning i en kastrull. Rör ordentligt tills krämen tjocknat. Tag av från plattan och rör i smöret. Låt svalna i kylen.
Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen.
Garnera med rostade mandelspån och låt mandeltårtan stå i kylskåp några timmar.
Servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar