Några matskedar müsli med lite turkisk yoghurt och några hallon tycker jag är en toppen frukost.
Här kommer ett av recepten jag brukar använda.
120 gr sötmandel
1 äggvita
20 gr skalade sesamfrö
50 gr normal saltat smör
70 gr mandelmjöl
70 gr kokosflingor
2 msk sukrin gold ( kan uteslutas)
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpafrö
0,5 dl solroskärnor
1 dl kokosflak
Sätt ugnen på 150 grader
Hacka sötmandlarna grovt.
Vispa vitan bubblig.
Blanda alla de torra ingredienserna utan frön och kokosflaken.
Fördela ner smöret med fingrarna tills konsistensen blir
smuligt sammanhängande.
Smula granolan på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 min .
Rör om på plåten ca var 4:e minut så den inte bränns vid färgen på müslin kommer fort och den är klar när den är gyllene och torr.
Efter ca 10 minuter blandar du i frö och kokosflaken
När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk.
Min brukar stå på köksbänken och är slut på ca 2-3 veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar